Gebruik van LED lichten in de winter

Ga in de winter veilig de weg op tijdens korte, donkere dagen met winterse weersomstandigheden. Zorg voor voldoende en de juiste LED verlichting in de winter.

Maak LED achterlichten sneeuw- en ijsvrij
Zet LED verlichting aan bij regen, sneeuw of slecht zicht
Pas LED mistlampen toe
Gebruik LED kentekenverlichting
Controleer ook de aanhanger LED verlichting

 1. Maak LED achterlichten sneeuw- en ijsvrij
  Heeft uw auto LED verlichting? Maak deze in de winter dan sneeuw- en ijsvrij voordat u vertrekt. LED autolampen worden minder warm, omdat ze minder elektriciteit gebruiken. Er gaat dan minder energie verloren in warmte. Daardoor zal sneeuw en ijs niet meer van zichzelf smelten. Vergeleken met halogeen verlichting blijven de glazen van LED koplampen en LED achterlichten kouder.
 2. Zet LED verlichting aan bij regen, sneeuw of slecht zicht
  Doe de LED verlichting van uw auto aan als het regent of sneeuwt. Gebruik in deze situatie geen groot licht. Daarbij kunt u tegenliggers verblinden. Zijn uw LED lampen niet volledig aan of helemaal niet, dan riskeert u een boete. Van dit geld kunt u beter een goede set LED lampen van Tralert aanschaffen, nietwaar?
 3. Pas LED mistlampen toe
  Wordt u zicht ernstig belemmert door mist, sneeuwval of regen? Gebruik dan uw LED mistlampen aan de voorkant. Is uw zicht minder dan 50 meter? Dan mag ook de mistlamp achter gevoerd worden. Bij zware regenval is een mistlamp achter niet toegestaan.
 4. Gebruik LED nummerplaatverlichting
  In de winter moet de nummerplaat goed verlicht zijn. Kies voor LED nummerplaatverlichting om uw nummerplaat aan te schijnen. Daarnaast is het belangrijk goed zicht te hebben in spiegels en door ruiten. Maak deze ook sneeuw, ijs en vochtvrij voordat u vertrekt. Met vrij zicht rondom de auto kunt u veilig de weg op.
 5. Controleer ook de aanhanger LED verlichting
  Vergeet niet de LED verlichting van uw remorque te controleren in de winter. Controleer of uw LED verlichting echt werkt en maak de lampen sneeuw en ijsvrij indien nodig. De LED achterlichten van uw remorque zijn net zo belangrijk als de LED verlichting van uw auto. Ga deze winter veilig op pad met deze 5 tips en voorkom boetes op de openbare weg.